Prijsgevecht uitgebroken tussen de energieleveranciers in nederland

Er is een ongeëvenaard prijsgevecht uitgebroken tussen de energieleveranciers in Nederland. Energiebedrijven tuimelen over elkaar heen om nieuwe klanten te lokken met de hoogste korting. Energiebedrijven bieden met een actiekorting van soms wel 280 euro korting op de afname van zowel gas als stroom. Energiedirect biedt een korting van 240 euro, de NLEnergie, die veel klanten wegtrekt bij de grote energiebedrijven, geeft nieuwkomers 100 euro korting, EON 175 euro. Electrabel geeft nieuwe klanten 3 maanden gratis stroom. De grote energiebedrijven Essent, Nuon en Eneco houden zich niet langer afzijdig.

Klant ruilt gemakkelijker energie leverancier in!

Huishoudens stappen massaal over naar een goedkopere energieleverancier. Per maand kiezen nu circa 70.000 huishoudens voor een andere leverancier. In dezelfde periode vorig jaar lag dat cijfer op 40.000. Dat zegt EnergieNed, branchevereniging van energiebedrijven. United Consumers en Easyswitch, die energiecontracten aanbieden via hun websites, zeggen dat veel consumenten kiezen voor een meerjarig contract met een vaste prijs. Energiebedrijven proberen de laatste maanden vooral dergelijke contracten te verkopen. Als winnaar van de prijzenslag tussen de energieleveranciers noemt Hans de Kok, directeur van PrizeWize, de Nederlandse Energie Maatschappij (NEM) en EnergieDirect. ''Maar ook aanbieders met een groen imago als Greenchoice en traditionele aanbieders als Nuon en RWE doen het goed.''

Premies, bonussen of speciale acties zijn voor veel consumenten aanleiding over te stappen naar een andere aanbieder. ''Alhoewel de energietarieven in juli gedaald zijn zagen we eind juni een stormloop op onze site,'' aldus De Kok. ''Gemiddeld kunnen overstappers 300 tot 400 euro per jaar besparen. Vanaf een voordeel van 100 euro per jaar zijn klanten al bereid over te stappen.'' Directeur Paul Selms van United Consumers denkt dat tenminste één procent van de ruim tien procent die kiest voor een nieuwe leverancier, een 'dubbele switcher' is. Selms: ''Dat zijn klanten die overgestapt zijn naar een nieuwe aanbieder, over wie ze ontevreden zijn, zodat ze snel weer overstappen.'' Sinds mensen in 2004 hun eigen energieleverancier konden kiezen is er nog nooit zoveel geswitcht als nu.

Massale zoektocht goedkope stroom

Huishoudens stappen massaal over naar een goedkopere energieleverancier. Per maand kiezen nu circa 70.000 huishoudens voor een andere leverancier. In dezelfde periode vorig jaar lag dat cijfer op 40.000. Dat zegt EnergieNed, branchevereniging van energiebedrijven. United Consumers en PrizeWize die energiecontracten aanbieden via hun websites zeggen dat veel consumenten nu kiezen voor een meerjarig contract met een vaste prijs. Energiebedrijven proberen de laatste maanden vooral dergelijke contracten te verkopen. Als winnaar van de prijzenslag tussen de energieleveranciers noemt Hans de Kok, directeur van PrizeWize, de Nederlandse Energie Maatschappij (NEM) en EnergieDirect, Maar ook aanbieders met een groen imago als Greenchoice en traditionele aanbieders als Nuon en RWE doen het goed.''

Premies, bonussen of speciale acties zijn voor veel consumenten aanleiding over te stappen naar een andere aanbieder. Ondanks dat de energietarieven in juli gedaald zijn zagen we eind juni een stormloop op onze site'', aldus De Kok. Gemiddeld kunnen overstappers 300 tot 400 euro per jaar besparen. Vanaf een voordeel van 100 euro per jaar zijn klanten al bereid over te stappen. Directeur Paul Selms van United Consumers denkt dat tenminste een procent van de ruim tien procent die kiest voor een nieuwe leverancier, een 'dubbele switcher' is. Selms: Dat zijn klanten die overgestapt zijn naar een nieuwe aanbieder, over wie ze ontevreden zijn zodat ze snel weer overstappen.

Nadat consumenten in 2004 hun eigen energieleverancier konden kiezen is er nog nooit zoveel geswitcht als nu. De toegenomen concurrentie tussen energiebedrijven leidt tot ontoelaatbare wervingspraktijken. Vanwege het aantal klachten dat de Consumentenbond daar over kreeg heeft de bond gisteren een meldpunt Oneerlijke Werving Energiebedrijven in het leven geroepen. Mensen krijgen meteen een contract in plaats van de informatiebrochure die is toegezegd, of ze worden onder druk gezet om meteen te beslissen op een aanbieding'', zegt de woordvoerster van de Consumentenbond.

Solar Magazine presenteert het Solar Trendrapport 2015

Eind januari is Solar Magazine gekomen met het trendrapport omtrent zonne-energie. Hierin staat onder meer dat ruim driekwart van de respondenten een omzetstijging verwacht in 2015. De verwachte omzetstijging komt voort uit een aantal factoren. Er is volgens de respondenten nog altijd sprake van een groeiende focus gericht op duurzame energiebesparing. Door regelingen verwacht men een sterke groei van de zonne-energiemarkt. De onderlinge concurrentie strijd is wel groot en er zijn ook tekenen van marktconsolidatie.

lees meer

Nu Energie vergelijken!

Stap nu over en bespaar tot €450,- per jaar

Tienduizenden gingen u voor!

Het duurt maar 1 minuut om de beste energiedeals te zien

Via onze site voordeliger dan direct bij de leverancier

Wij vergelijken 100% onafhankelijk

Meer dan 80% van de Nederlanders kan NU overstappen!

> Vergelijk nu !

Recente overstappers

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.