Je kent het ongetwijfeld: je wilt veel op jouw energiecontract besparen, maar je hebt geen idee hoe je kunt uitzoeken wat nu echt de goedkoopste energieleverancier is. Het is tegenwoordig gelukkig erg eenvoudig om dit uit te zoeken, waardoor je binnenkort al kunt beginnen met besparen.

Iedere situatie is anders, en daarom is er voor ieder huishouden ook een andere optimale en goedkoopste energieleverancier. Dit maakt het lastig om een vergelijking uit te voeren, want energieleveranciers zijn in bepaalde gevallen juist weer goedkoper. Zo is het verbruik een van de belangrijkste factoren bij het besparen van de goedkoopste energieleverancier.

Maar hoe kun je nu echt snel achterhalen wat de goedkoopste energieleverancier is? Dat leggen wij jou hieronder uit.

Zoek eerst jouw verbruik uit

Weet jij wat er ieder jaar aan stroom en gas wordt verbruikt in jouw huishouden? De kans is groot dat je hier niet helemaal van op de hoogte bent. Het is verstandig om dit even uit te zoeken, bijvoorbeeld door contact op te nemen met jouw huidige energieleverancier. Ieder huishouden geeft ieder jaar de meterstanden door, dus zij weten exact wat jouw jaarlijkse verbruik is.

Dit jaarlijkse energieverbruik wordt ook op jouw jaarrekening weergeven. Mocht je deze dus nog ergens hebben liggen, dan is het vaak sneller om het verbruik vanaf de rekening over te nemen. Dit scheelt weer enkele minuten bellen met jouw huidige energieleverancier.

Bekijk de prijzen van energieleveranciers

Je vindt de goedkoopste energieleverancier pas op het moment dat je meerdere leveranciers met elkaar kunt vergelijken. Het is vaak beter om 5-10 leveranciers met elkaar te vergelijken, omdat er juist dan voldoende inzicht in de prijzen kan worden verkregen.

De meeste energieleveranciers vermelden de prijzen gewoon direct op de website. Dit scheelt ontzettend veel tijd, omdat je normaal met iedere maatschappij contact op moest nemen en telefonisch moest achterhalen welke tarieven zij rekenen.

Er is gelukkig een betere manier:

Vind altijd de goedkoopste energieleverancier

Je kunt zelfs nog meer tijd besparen: er zijn speciale tools die helpen om uit te zoeken wat de goedkoopste energieleverancier is. Er wordt op basis van jouw verbruik berekend hoeveel jij bij iedere energieleverancier zou moeten betalen. In één oogopslag wordt duidelijk wat de goedkoopste energieleverancier is.

Het gebruik van een energievergelijker bespaart ontzettend veel tijd en geld. Je krijgt veel sneller te weten welke energieleverancier het goedkoopst is. Daarbij krijg je ook te zien welke leveranciers wellicht niet direct de goedkoopste zijn maar wel een goede match met jouw situatie vormen.

Het is slim om de vergelijker te gebruiken voordat jij overstapt. Zo kun jij direct de goedkoopste energieleverancier vinden. De tool helpt daarbij ook met overstappen. Zo kom jij direct in contact met de goedkoopste energieleverancier en zul je ook veel sneller beginnen met besparen. De energievergelijker stuurt jou direct door naar de website van de goedkoopste energieleverancier, zodat jij de overstap gewoon online kunt regelen

Nu Energie vergelijken!

Stap nu over en bespaar tot €450,- per jaar

Tienduizenden gingen u voor!

Het duurt maar 1 minuut om de beste energiedeals te zien

Via onze site voordeliger dan direct bij de leverancier

Wij vergelijken 100% onafhankelijk

Meer dan 80% van de Nederlanders kan NU overstappen!

> Vergelijk nu !

Recente overstappers

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.