De energieprijzen verschillen ieder jaar, maar het is fijn om deze altijd zo laag mogelijk te kunnen houden. Dit is niet eenvoudig, want de meeste energieleveranciers veranderen hun energieprijzen ieder jaar.

Het loont daarom om de energieprijzen te vergelijken. Zo weet je direct welke tarieven iedere energiemaatschappij hanteert en hoeveel jij op jaarbasis kunt gaan besparen.  Een vergelijking kan al snel meer dan honderd euro per jaar schelen, dus het loont zeer om een vergelijking te doen.

De meeste mensen denken dat het ontzettend veel tijd kost om iedere energieleverancier te vergelijken, maar het kan gelukkig tegenwoordig allemaal een stuk gemakkelijker. Je hoeft niet meer iedere energieleverancier op te zoeken, maar kunt gewoon van een energievergelijker gebruik maken.

Op deze pagina lees je hoe je in 5 minuten aanzienlijk op jouw energierekening kunt besparen door de energieprijzen te vergelijken.

Hoe kun je de energieprijzen vergelijken?

Je hoeft tegenwoordig gelukkig niet meer met iedere energieleverancier contact op te nemen om uit te zoeken welke tarieven zij hanteren en of zij op dit moment een leuke aanbieding hebben. De meeste leveranciers hebben dit gewoon openbaar op de website staan. Zo kun jij dus direct zien hoeveel jij per maand moet betalen.

Daarbij kun je een tool gebruiken om de energieprijzen te vergelijken. De tool geeft direct inzicht in de prijzen die door de leveranciers worden gehanteerd; deze prijzen worden ook met elkaar vergeleken zodat de goedkoopste energieaanbieder gewoon bovenaan de lijst staat.

Dit maakt het voor huishoudens die graag op energiekosten willen besparen een stuk gemakkelijker om de kosten voor de energierekening nog verder te verlagen. Het is daarbij ook mogelijk om direct vanuit de tool een nieuw energiecontract af te sluiten. Zo weet je zeker dat je maximaal zult besparen en hier ook zo vroeg mogelijk mee kunt beginnen.

Energieprijzen vergelijken: stroom of gas?

Bij het vergelijken van de energieprijzen, en het uitzoeken van een nieuw energiepakket, loont het over het algemeen om te kijken wat het huidige verbruik binnen het huishouden is. Het is zonde om een pakket met lage gastarieven te nemen wanneer je vooral stroom gebruikt.

Houd het huidige verbruik daarom altijd vast als leidraad binnen de vergelijking. Je zult veel meer kunnen besparen wanneer je voldoende inzicht in jouw huidige verbruik hebt. Zo kies je sneller het juiste energiepakket en heb je geen zorgen dat je uiteindelijk toch nog te veel betaalt.

Groene energieprijzen vergelijken: waar let je op?

Ben je op zoek naar een duurzame energieleverancier en wil je uitsluitend gebruikmaken van groene stroom en groen gas? De energievergelijker geeft duidelijke informatie over de soort stroom en gas (grijs of groen), zodat jij kunt beoordelen welke leverancier het beste aansluit bij jouw situatie en jouw wensen.

Groene stroom en groen gas komen over het algemeen met een hogere prijs. Dit zal al snel opvallen als je energieprijzen wilt vergelijken. Het is in dat geval nog steeds interessant om een vergelijking uit te voeren. Omdat de pakketprijzen hoger liggen, zijn de verschillen in prijs ook groter, en is er een sterkere kans dat je veel op het groene energiepakket kunt besparen.

Nu Energie vergelijken!

Stap nu over en bespaar tot €450,- per jaar

Tienduizenden gingen u voor!

Het duurt maar 1 minuut om de beste energiedeals te zien

Via onze site voordeliger dan direct bij de leverancier

Wij vergelijken 100% onafhankelijk

Meer dan 80% van de Nederlanders kan NU overstappen!

> Vergelijk nu !

Recente overstappers

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.