Energie is duur, maar dat hoeft het niet te zijn. Er zijn allerlei manieren om minder geld aan energie uit te geven, bijvoorbeeld door thuis energie te besparen. Maar het is beter, en vaak ook goedkoper, om eerst te kijken wat je bij de energieprijs kunt doen. En dat doe je door iedere energiemaatschappij te vergelijken op basis van verschillende factoren.

Het opstellen van een vergelijking tussen alle energiemaatschappijen kan echter redelijk wat tijd kosten. Op deze pagina staan daarom 5 stappen die je moet nemen om iedere energiemaatschappij te vergelijken op prijs, kwaliteit en natuurlijk service.

Stap 1: Bekijk welke energiemaatschappijen beschikbaar zijn

Niet iedere energiemaatschappij levert nationaal. Het is daarom beter om eerst te kijken bij de energiemaatschappijen die ook echt in het hele land actief zijn. Neem hierbij ook de regionale energiemaatschappijen mee, omdat hier vaak een mooie korting kan worden verkregen.

Over het algemeen is een korte zoekopdracht in Google voldoende om te zien welke energiemaatschappijen op dit moment beschikbaar zijn. Daarnaast zijn er ook handige tools die helpen de juiste energiemaatschappijen op een rijtje te krijgen.

Stap 2: Bereken het huidige verbruik

Het loont vaak om uit te zoeken hoeveel energie je jaarlijks verbruikt. Bij de meeste energiemaatschappijen worden pakketten opgesteld. Het verbruik valt binnen een van deze pakketten, waardoor je bijvoorbeeld betere service krijgt of minder hoeft te betalen.

Je kunt het huidige verbruik gewoon bij de huidige energieleverancier opvragen. De meeste huishoudens geven ieder jaar de meterstand door, dus de energieleverancier heeft altijd accurate informatie over het verbruik.

Stap 3: Zoek naar de standaard energieprijzen

De meeste energiemaatschappijen zijn tegenwoordig transparant over de prijzen die zij hanteren. Deze staan vaak gewoon op de website van de energiemaatschappij. Dit maakt het ook eenvoudiger om de prijzen van iedere energiemaatschappij te vergelijken.

Dit zijn de standaardprijzen zonder enige korting. Het is natuurlijk ook belangrijk om de kortingsprijzen van iedere energiemaatschappij te vergelijken:

Stap 4: Zoek lopende kortingen en aanbiedingen

Veel energiemaatschappijen stunten met de prijzen. Hier kun je natuurlijk optimaal gebruik van maken: dit kan zomaar tientallen euro’s of een aantal procent op de jaarrekening schelen. Voldoende om even de tijd te nemen en interessante aanbiedingen op te zoeken.

Je kunt de aanbiedingen van een energiemaatschappij het beste meenemen bij het vergelijken. Zo weet je in ieder geval dat je altijd weet welke energiemaatschappij het goedkoopst is. Dit is echter niet de enige factor die van belang is, zoals je bij stap 5 kunt lezen.

Stap 5: Vergelijk de energiemaatschappijen op prijs, kwaliteit en service

Nu je weet wat de gemiddelde maandprijzen van iedere energiemaatschappij zijn, kun je gaan vergelijken wat de beste maatschappij is op basis van kwaliteit en service. Veel maatschappijen doen kwaliteits- en servicegaranties. Dit houdt in dat je altijd op een hoge kwaliteit kunt rekenen - dus weinig met storingen te maken krijgt - en ook op een goede klantenservice kunt rekenen als het een keer wel fout gaat.

Leg alle energiemaatschappijen naast elkaar en vergelijk de verschillende punten. Het is vaak al vrij snel duidelijk wat de beste energiemaatschappij in jouw situatie zal zijn. Dit hoeft niet altijd de goedkoopste te zijn, want veel maatschappijen met een focus op kwaliteit en service zullen gemiddeld hogere prijzen hanteren.

Nu Energie vergelijken!

Stap nu over en bespaar tot €450,- per jaar

Tienduizenden gingen u voor!

Het duurt maar 1 minuut om de beste energiedeals te zien

Via onze site voordeliger dan direct bij de leverancier

Wij vergelijken 100% onafhankelijk

Meer dan 80% van de Nederlanders kan NU overstappen!

> Vergelijk nu !

Recente overstappers

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.