Ben je op zoek naar een mooie besparing op jouw huidige energiecontract? De kans is groot dat je op dit moment te veel voor jouw energie betaalt, omdat een andere energieleverancier een lager tarief hanteert.

Dit kun je echter alleen achterhalen door de energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Zo zie je direct welke prijzen door andere energieleveranciers worden gehanteerd en hoe goed zijn het doen op vlakken zoals service en kwaliteit. Je wilt namelijk nog steeds goede service krijgen en ook nooit met storingen te maken krijgen.

Energieleveranciers vergelijken op basis van prijs

Wellicht het meest interessant voor velen: een vergelijking van energieleveranciers opstellen op basis van de prijs die zij voor hun energie rekenen. Veel huishoudens kunnen ontzettend veel geld besparen wanneer zij op prijs gaan vergelijken. Een dergelijke vergelijking is gelukkig ook erg eenvoudig op te stellen.

Het begint op de website van de energieleverancier. Hier kun je vaak op basis van jouw huidige verbruik uitrekenen wat het tarief van de energieleverancier is. Na een aantal websites kun je de prijzen van energieleveranciers vergelijken en zien welke maatschappij het laagste tarief rekent.

Let bij de vergelijking op prijs in ieder geval op aanbiedingen die op dit moment lopen. Het is prettig om van een aanbieding gebruik te maken, maar deze verlaagde kosten worden vaak doorberekend in de maanden nadat de aanbiedingsperiode voorbij is. Probeer dit dus altijd te vermijden.

Er zijn daarnaast ook enkele tools die helpen om energieleveranciers te vergelijken op basis van prijs. Je kunt deze tools gebruiken om, op basis van jouw verbruik, een overzicht van de verschillende energiepakketten van verschillende leveranciers te krijgen. Zo weet je altijd zeker dat je effectief zult besparen.

Energieleveranciers vergelijken op basis van service

Nog belangrijker dan prijs is de service die je bij iedere energiemaatschappij krijgt. Mocht er een keer een probleem zijn met de rekening, of de stroom valt een keer uit, dan is het prettig om zo snel mogelijk contact te hebben. Het is vervelend om eerst 10 minuten aan de lijn te hangen omdat je van de ene naar de andere medewerker wordt doorgestuurd.

Let bij het vergelijken van energieleveranciers daarom ook altijd op de service die door dit bedrijf wordt geleverd. Het is beter om fantastische service te hebben dan jaarlijks 20 euro te besparen, al is het maar om de frustratie die slechte service kan opleveren. Kijk daarom altijd online de recensies die mensen over de energieleverancier hebben geschreven, omdat dit een goed beeld van de service geeft.

Energieleveranciers vergelijken op basis van kwaliteit

Je wilt iedere maand zorgeloos van jouw stroom en gas gebruikmaken. Helaas komt er weleens een storing op het energienet voor. Het is erg vervelend als je plotseling met een urenlange storing te maken krijgt, en dit meerdere keren per jaar gebeurt.

Je moet de energieleveranciers daarom ook op basis van kwaliteit vergelijken. Zo weet je zeker dat je een goed energiecontract afsluit en altijd op de juiste kwaliteit kunt rekenen.

 

 

Nu Energie vergelijken!

Stap nu over en bespaar tot €450,- per jaar

Tienduizenden gingen u voor!

Het duurt maar 1 minuut om de beste energiedeals te zien

Via onze site voordeliger dan direct bij de leverancier

Wij vergelijken 100% onafhankelijk

Meer dan 80% van de Nederlanders kan NU overstappen!

> Vergelijk nu !

Recente overstappers

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.